Gladiator Live in De Doelen Rotterdam

201218_operadagen_overzicht[1]Donderdag 19 tot en met zaterdag 21 juni presenteren Het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO) en concertgebouw De Doelen ‘Gladiator Live‘: de vertoning van de film op een groot scherm en 157 musici die de originele soundtrack van de film live meespelen (trailer: klik hier). dirigent Ludwig Wicki.

Het grote succes van ‘The Lord of the Rings Live’ smaakte naar meer. Vanwege de grote belangstelling is er donderdag een extra voorstelling bijgekomen (tickets: zie website). Alle voorstellingen beginnen om 19.30 uur. De film ‘Gladiator’ uit 2000 is met twee Golden Globes, vier Bafta’s en vijf Oscars (waaronder voor Beste Film en Beste Acteur) een van de meest bekroonde films van de laatste jaren.

De film gaat over de Romeinse generaal Marimus (Russell Crowe) die bij een bloedige troonswisseling als gladiator in de arena belandt, terwijl zijn vrouw en kind worden vermoord. Daar knokt hij zich omhoog, met één doel voor ogen: het verraad van de huidige keizer wreken.

Lees ook:Pathé De Kroon in Zwolle neemt afscheid met klassiekers en expositie
Lees ook:Uitreiking Gouden Kalveren 2010
Lees ook:Rembrandt Awards 2011
Lees ook:Vijftien gouden en drie platina films in 2012
Lees ook:Amsterdam Film Week 2003

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>