Kunstbeurs PAN Amsterdam 2011

De Parkhal van de RAI is van zondag 20 tot en met zondag 27 november 2011 het domein van de 25e editie van PAN Amsterdam, de eigentijdse beurs voor kunst, antiek en design (2012: klik hier). PAN spreekt een breed publiek aan: jaarlijks komen duizenden bezoekers, van beginners tot ervaren verzamelaars op de geboden kunst af: klassieke oudheid, oude meesters, fotografie, hedendaagse kunst, antiek, design en objecten.

Vorig jaar trok de beurs 46.129 bezoekers. Kwaliteit staat voorop: ruim tachtig experts keuren elk object op authenticiteit, artistieke kwaliteit en conditie, voor het op PAN wordt toegelaten. Voldoet iets niet aan de strenge eisen, dan wordt het meteen van de beurs verwijderd. In 1987 was Amsterdam culturele hoofdstad van Europa: toen namen zes vooraanstaande antiquairs en kunsthandelaren het initiatief voor de oprichting van PAN: Pictura Antiquairs Nationaal, de tegenhanger van Antiquairs Internationaal & Pictura Fine Art, het latere TEFAF in Maastricht. In 2008 werd de beurs uitgebreid met een designpaviljoen met 20e-eeuwse meubelen en lampen van toonaangevende (inter)nationale ontwerpers. Daarmee is PAN de eerste algemene kunst –en antiekbeurs die vintage design een vaste plek heeft gegeven. Design is immers het antiek van de toekomst, zoals antiek van nu vaak het design van het verleden was.

Lees ook:Kunstbeurs PAN Amsterdam in de RAI
Lees ook:PAN Amsterdam 2014
Lees ook:Kunstbeurs PAN 2009 in de RAI
Lees ook:Kunstbeurs pAn in de RAI
Lees ook:PAN Amsterdam 2013

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kunstbeurs PAN Amsterdam 2011

  1. yasin

    wil iemand me vertellen hoeveel bezoekers dr waren op pan Amsterdam
    2011???

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>