Kunstbeurs PAN 2009 in de RAI

De Parkhal van de RAI is van zondag 22 tot en met zondag 29 november het domein van de eigentijdse kunst –en antiekbeurs PAN Amsterdam (editie 2012: klik hier). Hedendaagse en moderne kunst & design gaan er hand in hand met kunstobjecten met een veel langere geschiedenis, zoals een 16e-eeuwse madonna, een spectaculaire kristallen kroonluchter of een strandgezicht van Cézanne. Elk object wordt van tevoren gekeurd op authenticiteit, artistieke kwaliteit en conditie. Voldoet het niet aan de strenge eisen, dan komt het niet op de beurs te staan: dat biedt vertrouwen en zekerheid. In 1987 was Amsterdam culturele hoofdstad van Europa: toen namen zes vooraanstaande antiquairs en kunst-handelaren het initiatief voor de oprichting van PAN: Pictura Antiquairs Nationaal, de tegenhanger van Antiquairs Internationaal & Pictura Fine Art, het latere TEFAF in Maastricht.

 

De eerste keer trok een kleine 11.000 bezoekers, in 2007 kwam recordaantal van 36.277 bezoekers. PAN spreekt een breed publiek aan: van jong tot oud, van musea tot particuliere kunstliefhebbers, kunstadviseurs en binnenhuisarchitecten. Een schilderij van Jan Steen werd in 2007 verkocht met een vraagprijs van 5 miljoen euro, tot dan toe de duurste verkoop ooit op de beurs. In 2008 werd de beurs uitgebreid met een designpaviljoen met 20e-eeuwse meubelen en lampen van toonaangevende (inter)nationale ontwerpers. Daarmee is PAN de eerste algemene kunst –en antiekbeurs die vintage design een vaste plek heeft gegeven. Design is immers het antiek van de toekomst, zoals antiek van nu vaak het design van het verleden was. De beurs in te bezoeken van 11.00 tot 19.00 uur, behalve donderdag en de laatste zondag: dan tot 18.00 uur.

Lees ook:PAN Amsterdam 2013
Lees ook:PAN Amsterdam 2010 in de RAI
Lees ook:Kunstbeurs PAN Amsterdam 2011
Lees ook:Kunstbeurs PAN Amsterdam in de RAI
Lees ook:PAN Amsterdam 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>