Kunstbeurs PAN Amsterdam in de RAI

De Parkhal van de RAI  is tot en met zondag 28 18 november 2012 het domein van de 26e editie van PAN Amsterdam, de eigentijdse beurs voor kunst, antiek en design (2013: klik hier). In totaal bieden 129 voornamelijk Nederlandse deelnemers uit Nederland, ruim 15.000 objecten te koop aan en daarmee 5.000 jaar kunstgeschiedenis. PAN spreekt een breed publiek aan: jaarlijks komen duizenden bezoekers, van beginners tot ervaren verzamelaars op de geboden kunst af: klassieke oudheid, oude meesters, fotografie, hedendaagse kunst, antiek, design en objecten. Kwaliteit staat voorop: alle objecten zijn gekeurd op authenticiteit, artistieke kwaliteit en conditie. In 1987 was Amsterdam culturele hoofdstad van Europa: toen namen zes vooraanstaande antiquairs en kunsthandelaren het initiatief voor de oprichting van PAN: Pictura Antiquairs Nationaal, de tegenhanger van Antiquairs Internationaal & Pictura Fine Art, het latere TEFAF in Maastricht. 


De Vereeniging van Handelaren in Oude Kunst (VHOK) ontving bij aanvang van de beurs een koninklijk predicaat ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan. In 2008 werd de beurs uitgebreid met een designpaviljoen met 20e-eeuwse meubelen en lampen van toonaangevende (inter)nationale ontwerpers. Daarmee is PAN de eerste algemene kunst –en antiekbeurs die vintage design een vaste plek heeft gegeven. Design is immers het antiek van de toekomst, zoals antiek van nu vaak het design van het verleden was. De Parkhal is alle dagen geopend van 11.00 tot 19.00 uur, donderdag en de laatste zondag tot 18.00 uur. Tickets: zie website.

Lees ook:Kunstbeurs PAN Amsterdam 2011
Lees ook:PAN Amsterdam 2014
Lees ook:PAN Amsterdam 2013
Lees ook:Koninklijke start PAN Amsterdam
Lees ook:Kunstbeurs PAN 2009 in de RAI

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>