Koninklijke start PAN Amsterdam

Zondag 18 november 2012 opende PAN Amsterdam, de eigentijdse beurs voor kunst, antiek en design voor de 26e keer haar deuren in Parkhal van de RAI (2013: klik hier). Tot en met zondag 25 november bieden 129 voornamelijk Nederlandse deelnemers uit Nederland, ruim 15.000 objecten te koop aan en daarmee 5.000 jaar kunstgeschiedenis. De Vereeniging van Handelaren in Oude Kunst (VHOK) ontving bij aanvang van de beurs een koninklijk predicaat ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan (bron: persberichten).

 

PAN Amsterdam onderscheidt zich door de kwaliteit van het aanbod en de hoge keuringseisen waar alle objecten aan moeten voldoen. Alle objecten zijn op vrijdag 15 november gekeurd. Na de eerste uren zijn er al verschillende verkopen te melden, onder meer het stilleven van Willem Claesz. Heda met een vraagprijs van € 1,5 miljoen. Onder de topstukken onder mee een typerende houtsnede van de Duitse expressionist Erich Heckel, keizerlijk porselein uit China en een kristallen hemelbed uit 2012 van Hans van Bentum dat tot vorige week nog te zien was in het Gemeentemuseum in Den Haag en een imposant 17e-eeuws trompe l’oeil stilleven van Jacob Biltius.  De Parkhal is alle dagen geopend van 11.00 tot 19.00 uur, donderdag en de laatste zondag tot 18.00 uur.

Lees ook:Kunstbeurs PAN Amsterdam in de RAI
Lees ook:PAN Amsterdam 2014
Lees ook:PAN Amsterdam 2013
Lees ook:Kunstbeurs PAN Amsterdam 2011
Lees ook:PAN Amsterdam 2010 in de RAI

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>