Happy Street wint Dutch Design Award

De Eindhovenaar John Körneling heeft de Dutch Design Award 2010 gewonnen voor zijn ontwerp ‘Happy Street’, het Nederlands Paviljoen op de World Expo, de wereldtentoonstelling in Sjanghai. De prijs, The Golden Eye 2010, werd uitgereikt op de Awardshow in Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven, het begin van de Dutch Design Week in de Lichtstad.

 

The Golden Eye is de jaarlijkse prijs voor de beste Nederlandse vormgeving. Uit een veld van meer dan 700 deelnemers en 70 finalisten was Happy Street de winnaar: het bouwwerk ziet eruit als een rode achtbaan, waaraan 26 witte huizen hangen. De internationale jury prees het ontwerp als ‘gedurfd en ironisch’: ‘Happy Styreet is een conceptueel sterke vertegenwoordiger van Dutch Design (…) het bewijst bovendien dat de Nederlanders toch gevoel voor humor hebben.’ De ontwerpen van alle finalisten en winnaars zijn tijdens de Dutch design Week te zien in de Brainport Greenhouse. Daar wordt op 30 oktober ook de winnaar van de Dutch Design Publieksprijs bekendgemaakt.

Lees ook:Dutch Design Week 2012 in Eindhoven
Lees ook:Dutch Design Week 2011 Eindhoven
Lees ook:Dutch Design Week 2017 in Eindhoven
Lees ook:Dutch Design Week 2014 in Eindhoven
Lees ook:Dutch Design Week Eindhoven: zaterdag 22 t/m zondag 30 oktober

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>