Dutch Design Week Eindhoven: zaterdag 22 t/m zondag 30 oktober

Zaterdag 22 tot en met zondag 30 oktober vindt in Eindhoven de 15e editie plaats van de Dutch Design Week (DDW 2016). Negen dagen staat de lichtstad internationaal op de kaart met meer dan 450 evenementen op designgebied: processen, experimenten en ideeën, antwoorden en oplossingen van 2500 designers op zo’n 100 locaties. Met het jaarthema ’The making of’ wil de DDW niet alleen het eindresultaat, maar ook het onderzoeksproces – dus de makers zelf – in de spotlights zetten.

Wat in 1998 begon als de Dag van het Ontwerp, groeide uit tot het grootste designevenement van Noord-Europa. Vorig jaar kwamen er zo’n 275.000 bezoekers uit binnen- en buitenland op af. Naast exposities zijn er demonstraties, lezingen, workshops, seminars, prijsuitreikingen, debatten, culinair genieten en feesten. Designexperts hebben verschillende thematische routes uitgestippeld, voor zowel nieuwkomers als doorgewinterde bezoekers. Op 29 oktober worden de prestigieuze Dutch Design Awards uitgereikt aan een ontwerper die dit jaar uitblonk op het gebied van Nederlandse vormgeving in zes verschillende categorieën. Er is ook een publieksprijs. De optredens vinden plaats op bijzondere locaties; een voormalig kantoorpand, een garage en een museum, gratis voor bezoekers met een DDW-ticket, voor anderen 5 euro.  Tickets en locaties: zie website.

Lees ook:Dutch Design Week 2017 in Eindhoven
Lees ook:Zaterdag 17 oktober begint Dutch Design Week 2015 in Eindhoven
Lees ook:Dutch Design Week 2014 in Eindhoven
Lees ook:Dutch Design Week 2012 in Eindhoven
Lees ook:Dutch Design Week 2009 Eindhoven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>