Grootste kunstmarkt van Nederland in Hoorn

Zaterdag 5 en zondag 6 september 2009 vormt de historische binnenstad van Hoorn voor de 5e keer het podium voor Hoorns Culturele Weekend, met als thema grenze(n)loos (2012: klik hier). Hoogtepunt wordt de grootste kunstmarkt van Nederland op zondag 6 september: meer dan 200 kunstenaars uit binnen -en buitenland komen naar Hoorn. Een lint van zo’n 250 kramen slingert zich door de binnenstad. Het parkeerterrein aan de Spoorstraat wordt omgetoverd tot het ‘Place du Têtre’, het beroemde kunstplein op de Montmartre in Parijs, met kunstenaars aan het werk, een terras in Franse sfeer en een optreden van de Franse zanger Christophe Chaplet. Daarnaast is er aan de Gedempte Turfhaven en op de Roode Steen een cultuurmarkt, waar culturele instellingen uit de regio en de stad zich presenteren (bron: persbericht).

Alle musea en galeries in de stad tonen hun collecties en exposities. Zondagmiddag is de Roode Steen gereserveerd voor de jeugd van 6 tot 16 jaar voor YoungArt, met graffiti, rap en hiphop, maar ook voor activiteiten voor de jongste kinderen. Theater Het Pakhuis presenteert zich zondag op de cultuurmarkt met straattheater en openbare repetities in de theaterzaal Onder de Boompjes 21 op zaterdag -en zondagmiddag. Kunstenaars openen beide dagen hun deuren voor de Open Atelierroute.

Zaterdag vinden in de Karperkuylhaven voor de 6e keer de Hoornse Haven Concerten. Dit keer staat de programmering van het gratis evenement in het teken van pianist, componist en orkestleider Cor Bakker: ‘s middags een jeugdconcert in samenwerking met de muziekscholen in West-Friesland en ‘s avonds met het Cor Bakker Trio, Madeleine Bell en het Jazz Orchestra van het Concertgebouworkest. Peticanus organiseert zaterdagavond in samenwerking met Manifesto het Hoorns Roots festival. Filmhuis Hoorn verzorgt net als voorgaande jaren buitenvoorstellingen in de Weeshuistuin achter de Mariakapel, waar het filmhuis is gevestigd. Publiek is vanaf 20.00 uur welkom, de voorstelling begint rond 21.00 uur.

Lees ook:Hoornse Stadsfeesten in binnenstad Hoorn – 17 t/m 19 juni
Lees ook:Hoornse Stadsfeesten 2014
Lees ook:Hoornse Stadsfeesten
Lees ook:Hoornse Stadsfeesten 2012
Lees ook:Hoorn: historische Kinderwagenparade op zondag 10 juli

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>