Hoornse Stadsfeesten

Vrijdag 18 tot en met zondag 20 juni 2010 vinden voor de 12e keer de Hoornse Stadsfeesten plaats (2012: klik hier). Dit jaar opent stadsdichter en rapper Steven Engel het evenement. Op tien podia in de binnenstad verzorgen honderden lokale en regionale artiesten gratis muziek, zang, dans en theater. Zaterdagmiddag is de wedstrijd Nederland-Japan op het WK voetbal te zien op een mega groot scherm op de Roode Steen.

 

Dit jaar vindt tijdens de Stadsfeesten voor het eerst ‘Hoorn on Stage’ plaats, een talentenjacht voor jongeren van 15 tot 25 jaar. Voor hedendaagse troubadours is er een singer-songwriter competitie. Op het Dal staat een podium speciaal voor kinderen. Programma; klik hier. Vrijdagavond begint met de jaarlijkse nachtmarkt op tussen 18.00 en 24.00 uur gezellig verlichte kramen op de Gouw, de gedempte Turfhaven en het Grote Noord.  Van 15.30 tot 24.00 uur is het Podium bij de Haven het domein van het 100% feest, zondag van 16.00 tot 20.00 uur van party Piano’s. Overgewaaid uit Amerika:  twee pianisten en een drummer dagen elkaar en het publiek muzikaal uit. Zondagmiddag organiseert Slaapspeciaalzaak Morgana op het Noorderplantsoen tegenover het station de vijfde voorronde van het Nationaal Kampioenschap Kussengevecht. De landelijke finale is in september. Het Filmhuis presenteert een aantal muziekfilms.

Lees ook:Hoornse Stadsfeesten 2012
Lees ook:Damster Stadsfeesten in Appingedam
Lees ook:De Rotterdamse Piano3daagse 2014
Lees ook:Elfde Hoornse Stadsfeesten
Lees ook:Havenfestival Alblasserdam 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>