Hoorn: historische Kinderwagenparade op zondag 10 juli

Zondag 10 juli vindt in Hoorn voor de derde keer de historische Kinderwagenparade plaats. In prachtige nostalgische kostuums gestoken deelnemers paraderen door de stad met historische kinderwagens. Het Museum van de 20e Eeuw organiseert deze optocht van kinder- en poppenwagens voor de derde keer in samenwerking met het Poppen- & Kinderwagen Museum uit Lelystad. De afgelopen twee jaar was de parade een doorslaand succes, mede door het mooie weer en het enthousiasme van deelnemers en publiek. De stoet van zo’n 30 kinderwagens zal twee keer door het havengebied en de binnenstad trekken. De kleinere deelnemers lopen met poppenwagens (bron: persbericht).

Het begrip ‘kinderwagenparade’ komt uit Engeland, waar de ‘Pram Parade’ een bekend fenomeen is. De deelnemers zullen, veelal in bijpassende vintage kleding, met hun historische kinderwagens (van 1900 tot jaren ‘70) gaan lopen. Eerst wordt vanaf 11.30 uur een presentatie van de wagens gehouden op de binnenplaats van het voormalige gevangeniscomplex op Oostereiland, bij de entree van het Museum van de 20e Eeuw. Aansluitend wordt om 12.00 en om 14.30 uur een route afgelegd langs de haven van Hoorn en over de Roode Steen, door het hart van de stad. Ook wordt verzorgingscentrum Westerhaven aangedaan waar elk jaar veel enthousiaste ouderen staan te kijken.

De parades zijn ware happenings met een ontspannen sfeer en veel plezier, zowel voor de enthousiaste deelnemers als voor de toeschouwers. Te zien zijn kinderwagens van voor insiders bekende Nederlandse merken als Koelstra, Van Werven, Mutsaerts of Van Delft, maar ook buitenlandse kinderwagens zoals de beroemde Silver Cross. Met in de wagens natuurlijk ook prachtige historische poppen.

Lees ook:Museum Hoorn toont 125 Jaar Coca-Cola
Lees ook:Nieuwe locatie Museum van de Twintigste Eeuw Hoorn
Lees ook:City of Dance Middelburg 2012
Lees ook:50 jaar Beatles in Museum Hoorn
Lees ook:VerzamelaarsJaarbeurs in de Jaarbeurs Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>