Herdenking bombardement Nijmegen

Zaterdag 22 februari is het precies 70 jaar geleden dat Nijmegen door een bombardement werd getroffen. De binnenstad werd verwoest en bijna 800 mensen kwamen om. De ramp wordt op grote schaal herdacht in Nijmegen. Om 12.00 uur begint een herdenkings-bijeenkomst in de Sint Stevenskerk met sprekers uit binnen- en buitenland.

Daarna volgt er een stille tocht naar het monument De Schommel op het Raadhuishof. Bij het monument wordt een krans gelegd en spreekt onder andere burgemeester Bruis. Later in de middag volgt een orgelconcert in de Lutherse kerk. Daarnaast zijn er meerdere andere herdenkingsactiviteiten, zoals een stadswandeling voor kinderen van 8 tot 14 jaar en hun ouders. In het Huis van de Nijmeegse Geschiedenishuis is de tot en met 23 augustus expositie Bommen op Burgers te zien. Het bombardement in 1944 was een vergissing van de geallieerden. Het was de bedoeling dat de bommen op Duitsland zouden worden afgeworpen, maar ze zaten ernaast.

Zie ook: Herdenking bombardement Bezuidenhout Den Haag

Lees ook:‘Vergissingsbombardement’ op Den Haag 70 jaar geleden
Lees ook:Rotterdam herdenkt vergeten bombardement van 1943
Lees ook:Bombardement op Nijmegen herdacht
Lees ook:Herdenking bombardement op Rotterdam
Lees ook:Herdenking bombardement Rotterdam 75 jaar geleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>