Amsterdam krijgt Holocaustmonument

IMG_20160509_164140Amsterdam krijgt een eigen Holocaustmonument. Het moet het eerste monument in Nederland worden waarop de meer dan 102.000 Nederlandse slachtoffers met naam en toe naam worden vermeld. Het Nederlands Auschwitz Comité is zaterdag begonnen met het inzamelen van geld voor het Namenmonument. Het comité noemt het van onschatbare waarde voor nabestaanden om een plek te hebben waar zij familieleden kunnen herdenken.

Er is zo’n 5 miljoen euro nodig. Een maan kan worden geadopteerd voor 50 euro. Het monument komt vermoedelijk in het Wertheim Park te staan, waar het Auschwitz monument van Jan Wolkers ook al staat en moet in 2015 worden onthuld. De Pools-Amerikaanse architect Daniel Libeskind zal het monument ontwerpen. Hij ontwierp onder meer het Jüdisches Museum in Berlijn en het nieuwe World Trade Center in New York.

Lees ook:Stille tocht naar Auschwitz Monument
Lees ook:Auschwitz Herdenking in Amsterdam
Lees ook:Auschwitz Herdenking 2010 in Amsterdam
Lees ook:Auschwitz Herdenking 2011 in Amsterdam
Lees ook:Nationale Holocaust Herdenking in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>