Nationale Holocaust Herdenking in Amsterdam

Zondag 26 januari vindt in Amsterdam voor de 58e keer de Nationale Holocaust Herdenking plaats: bij het spiegelmonument ‘Nooit meer Auschwitz’ in het Wertheim Park (2015: klik hier). Wereldwijd is deze dag  sinds 2005 Holocaust Memorial Day en worden de slachtoffers herdacht van zowel de Holocaust als van andere genociden, zoals in Rwanda, Cambodja, Srebrenica en Darfur. Auschwitz is uitgegroeid tot het universeel symbool voor massamoord op onschuldige slachtoffers. Op 27 januari 1945 werden de Duitse concentratiekampen Auschwitz en Birkenau bevrijd. Ieder jaar wordt dit in Amsterdam herdacht op de laatste zondag in januari.

Vanaf 10.00 uur kunnen mensen terecht in de Boekmanzaal van het Stadhuis, hoofdingang aan de Amstelzijde. Om 11.00 uur start de Stille Tocht naar het Wertheimpark, om 11.30 uur begint de herdenking bij het monument. Er zijn toespraken van onder meer burgemeester Van der Laan en de voorzitter van het Nederlands Auschwitz Comité. Rabbijn Menno ten Brink verzorgt de Kaffisj en de Jizkor, het Koninklijk Zigeunerorkest Roma Mirando en het Carmel Quintet verzorgen de muzikale begeleiding. Daarna kunnen particulieren en organisaties kransen en bloemen bij het monument leggen.

Lees ook:Auschwitz Herdenking in Amsterdam
Lees ook:Herdenking Auschwitz
Lees ook:Holocaust/Auschwitz Herdenking 2012 Amsterdam
Lees ook:Stille tocht naar Auschwitz Monument
Lees ook:Nationale Holocaust Herdenking in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>