Visserijdagen Harlingen

Woensdag 27 augustus 2008 openen de populaire 3J’s uit Volendam om 14.00 uur de 49e Harlinger Visserijdagen die vier dagen duren tot en met zaterdag 30 augustus (2013: klik hier). Met muziek, zang, dans, sport, kunst, folklore, maar ook versierde boten, verlichte bruggen en kermis op de Schritsen. Markten, een kinderbraderie, optredens op buitenpodia en rondvaarten door de havens en grachten en over zee. Zaterdag is het meeste te beleven, met als middelpunt Visveiling Insula aan de Nieuwe Vissershaven. Insula stelt alle vissen tentoon die op zee worden gevangen, bedrijven bieden hun producten en diensten aan en er zijn optredens. Op zaterdag vaart een pendeldienst van de Zuiderhaven naar de Visafslag. 

In het centrum staat die dag de grote Harnsermarkt, een boeken –en nautische markt, een show van oldtimers en een show van omgebouwde nieuwere auto’s. Op de Rommelhaven is alles over de oude visserij te zien. Marine, landmacht, marechaussee, politie en douane staan op de Nieuwe Vissershaven en geven demonstraties, waaronder een vliegshow. Een ander hoogtepunt is de vlootschouw om 17.00 uur vanaf Insula. Het publiek kan gratis mee op vissersschepen. Sluitstuk is het vuurwerk om 21.30 uur op de Zuidpier, goed te zien vanaf de kade van de Nieuwe Willemshaven: dat luidt de Nacht van Harlingen in, een groot openlucht muziekspektakel in het centrum tot vroeg in de ochtend. De Harlinger Avond op vrijdagavond in Trebol en het Openingsconcert op woensdagavond in de Grote Kerk met onder andere Jan Vayne en Petra Berger zijn beide uitverkocht.

 

Lees ook:Visserijdagen Harlingen 2015
Lees ook:Visserijdagen Harlingen 2011
Lees ook:Vijftigste Visserijdagen Harlingen
Lees ook:Visserijdagen Harlingen 2012
Lees ook:Visserijdagen Harderwijk 2011

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Visserijdagen Harlingen

  1. Pingback: Havenfestival IJmuiden | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>