Visserijdagen Harlingen 2013

Woensdag 28 tot en met zaterdag 31 augustus 2013 vindt in de Friese havenstad Harlingen de 54e editie plaats van de Visserijdagen Harlingen (2014: klik hier). In 1959 vierde de Friese havenstad haar 725-jarig bestaan: de oorsprong van het festijn, dat in 2010 tot beste regio-evenement van Nederland werd gekozen. Vier dagen is er naast veel muzikale optredens een gevarieerd programma voor jong en oud en staat de zeehaven van Friesland bol van muziek, zang, dans, sport, kunst en folklore. Gepavoiseerde schepen liggen in de grachten tussen de verlichte bruggen en er staat een grote kermis in de binnenstad.

 

Woensdag opent de burgemeester de Visserijdagen om 14.00 uur. Er is een kinderbraderie, de Skeelerwedstrijd, de Visserijloop van 5, 10 en 16 kilometer, Vispop en het traditionele Openingsconcert in de Grote Kerk, dit keer van Abba Gold Europe. Donderdag staat de Zomermarkt in het centrum en begint om 19.30 uur het Wereldkampioenschap Wrikken voor roeivletten in de Rommelhaven. Vrijdag start om 14.00 uur de 14e Harlinger Klompzeildag, om 14.30 uur op de Voorstraat de ringrijderij in Friese sjezen met paarden en om 20.30 uur het Grote Sluis Concert. Zaterdag zijn er een aantal grote markten: de Harnsermarkt (een mega-grote braderie), de Rommelhavenmanifestatie, een boeken- en nautische markt. Daarnaast  houdt de Visserijhaven haar open dag. Om 17.00 uur begint de Vlootschouw. Na het ‘Grootste Vuurwerk van Friesland’, dat om 21.30 uur vanaf de Noorderpier de lucht inschiet, barst in de binnenstad de Nacht van Harlingen los.

Lees ook:55e Visserijdagen Harlingen!
Lees ook:Visserijdagen Harlingen 2011
Lees ook:Visserijdagen Harlingen 2012
Lees ook:Harlinger Visserijdagen 2010
Lees ook:Visserijdagen Harlingen 2016 – woensdag 24 t/m zaterdag 27 augustus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>