Visserijdagen Harlingen 2016 – woensdag 24 t/m zaterdag 27 augustus

Woensdag 24 tot en met zaterdag 27 augustus viert de Friese havenstad Harlingen de 57e editie gehouden van de Visserijdagen Harlingen. De eerste keer was in 1959, toen  de stad haar 725ste verjaardag vierde. In 2010 werden de Visserijdagen uitgekozen tot beste regio-evenement van Nederland. Naast muziek is er een uitgebreid programma met sport, kunst, muziek, zang, dans, gastronomie, cultuur, circus Slijm, kindervertier en verschillende markten.

Een paar hoogtepunten: woensdag opent de burgemeester de Visserijdagen om 15.00 uur op de Grote Bredeplaats. Om 19.00 uur start de Visserijdagen loop, om 19.30 uur het Openingsconcert in de Grote Kerk en om 20.00 uur Vispop. Donderdag is het Harlinger Tobbedansen en het WK Krikken aan de beurt. Vrijdag staat onder meer de brandweer in de spotlights, met een zeskamp en een defilé. Hoogtepunt is zaterdag, met de Open Dag op de Visserijhaven, de grote jaarmarkt in de binnenstad, om 17.00 uur de Vlootschouw, vanaf 21.30 uur ‘Groots Vuurwerk’ vanaf de Noorderpier en tot slot de Nacht van Harlingen.

Lees ook:Visserijdagen Harlingen – 30/8 t/m 2/9
Lees ook:55e Visserijdagen Harlingen!
Lees ook:Visserijdagen Harlingen 2013
Lees ook:Visserijdagen Harlingen 2012
Lees ook:Visserijdagen Harlingen 2011

1 Reacties // Reageer

One thought on “Visserijdagen Harlingen 2016 – woensdag 24 t/m zaterdag 27 augustus

  1. Simon kamp

    Ben met bolderman vorige week de 8 daagse reis gemaaktnaar kirchberg rosslwirt.super vakantie gehad.alleen dat die hond de hele dag Door die keuken loopt vind ik echt een min punt

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>