55e Visserijdagen Harlingen!

Woensdag 27 tot en met zaterdag 30 augustus wordt in de Friese havenstad Harlingen de 55e editie gehouden van de Visserijdagen Harlingen (2015: klik hier). De eerste keer was in 1959, toen  de stad haar 725-jarig bestaan vierde. In 2010 werden de Visserijdagen uitgekozen tot beste regio-evenement van Nederland. Naast veel muziek is er sport, kunst, folklore en zijn er verschillende markten. De grachten zijn gevuld met gepavoiseerde schepen en bruggen en schepen zijn ‘s avonds feeëriek verlicht. Er staat een grote kermis in de binnenstad en op het Havenplein staat een reuzenrad.

Een aantal highlights: woensdag opent de burgemeester de Visserijdagen om 14.00 uur. Er is een kinderbraderie, het Groot Standwerkersconcours, de Visserijloop van 5, 10 en 16 kilometer, Vispop en het Openingsconcert in de Grote Kerk. Donderdag staat de Zomermarkt in het centrum en begint om 19.30 uur het Wereldkampioenschap Wrikken voor roeivletten in de Rommelhaven. Vrijdag start om 14.00 uur de 17e Harlinger Klompzeildag, om 14.30 uur de Ringrijderij in Friese Sjezen op de Voorstraat, om 19.10 uur de Streetparade van muziekkorpsen die deelnemen aan de Taptoe, vanaf 19.45 uur op het Eendracht terrein.  Zaterdag is marktdag, met de Harnsermarkt (een mega-grote braderie), de Rommelhavenmanifestatie en de boeken- en nautische markt. Daarnaast  houdt de Visserijhaven haar open dag. Om 17.00 uur begint de Vlootschouw. Na het ‘Grootste Vuurwerk van Friesland’ vanaf om 21.30 uur op de Noorderpier, barst in de binnenstad de Nacht van Harlingen los.

Lees ook:Visserijdagen Harlingen 2013
Lees ook:Visserijdagen Harlingen 2012
Lees ook:Visserijdagen Harlingen 2011
Lees ook:Harlinger Visserijdagen 2010
Lees ook:Visserijdagen Harlingen 2016 – woensdag 24 t/m zaterdag 27 augustus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>