Visserijdagen Harlingen 2012

Woensdag 29 augustus tot en met zaterdag 1 september 2012 de 53e editie plaats van de Visserijdagen Harlingen (editie 2013: klik hier). In 1959 vierde de Friese havenstad haar 725-jarig bestaan: de oorsprong van het festijn, dat in 2010 tot beste regio-evenement van Nederland werd gekozen. Vier dagen is er naast veel muzikale optredens een gevarieerd programma voor jong en oud en staat de zeehaven van Friesland bol van muziek, zang, dans, sport, kunst en folklore. Gepavoiseerde schepen liggen in de grachten tussen de verlichte bruggen en er staat een grote kermis in de stad. 

 

De dag ervoor wordt op de Waddenpromenade een gedenksteen onthuld voor omgekomen Harlinger vissers. Woensdag opent de burgemeester de dagen om 14.00 uur. Er is een kinderbraderie, een standwerkersconcours, een seniorenprogramma en ‘s avonds de Skeelerwedstrijd, de Visserijdagenloop van 5, 10 en 21 kilometer, Vispop en het Openingsconcert in de Grote Kerk. Donderdag staat de Zomermarkt in het centrum, beginnen om 17.00 uur de Highland Games en om 19.30 uur het WK Wrikken voor roeivletten in de Rommelhaven. Vrijdag start om 14.00 uur de 14e Harlinger Klompzeildag, om 14.30 uur op de Voorstraat de ringrijderij in Friese sjezen met paarden en om 20.30 uur het Grote Sluis Concert. Zaterdag is onder meer de Rommelhaven manifestatie, een boeken- en nautische markt en de open dag van de visveiling. Om 17.00 uur begint de Vlootschouw en om 20.00 uur het Slotconcert. Na het ‘grootste vuurwerk van Friesland’ (vanaf 21.30 uur vanaf de Noorderpier) barst de Nacht van Harlingen los.

Lees ook:Visserijdagen Harlingen 2011
Lees ook:Visserijdagen Harlingen 2013
Lees ook:55e Visserijdagen Harlingen!
Lees ook:Harlinger Visserijdagen 2010
Lees ook:Vijftigste Visserijdagen Harlingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>