Visserijdagen Harlingen 2011

Woensdag 24 tot en met zaterdag 27 augustus 2011 vindt de 52e editie plaats van de Harlinger Visserijdagen plaats (2013: klik hier). In 1959 vierde de Friese havenstad haar 725-jarig bestaan: de oorsprong van het festijn, dat vorig jaar tot beste Regio-evenement van Nederland werd gekozen. Vier dagen staat de zeehaven van Friesland bol van muziek, zang, dans, sport, kunst en folklore. Woensdag worden de dagen om 14.00 uur door de burgemeester geopend op het podium op de Kleine Voorstraat, gevolgd door optredens van onder meer Dean Sanders. Er is een kinderbraderie, een standwerkersconcours en een seniorenprogramma met Willeke Alberti.

 

Om 19.00 uur begint de Visserijdagenloop van 5, 10 en 21 kilometer en om 20.00 uur begint Vispop. Verder zijn er s’ avonds touwtrek wedstrijden en een openingsconcert in de Grote Kerk. Donderdag staat vanaf 14.00 uur de grote Zomermarkt in het centrum en begint om 19.30 uur in de Rommelhaven het WK Wrikken voor roeivletten. Vrijdag start om 14.00 uur de 14e Harlinger Klompzeildag, om 14.30 uur op de Voorstraat de ringrijderij in Friese sjezen met paarden en om 20.30 uur het Grote Sluis Concert. Zaterdag is overdag de Rommelhaven manifestatie, een boeken- en nautische markt, open dag van de visveiling en presentaties van overheidsdiensten, zoals land-, zee- en luchtmacht, reddingsbrigades en het loodswezen. Om 17.00 uur begint de Vlootschouw en om 20.00 uur het Slotconcert. Na het ‘grootste vuurwerk van Friesland’  (vanaf 21.30 uur vanaf de Noorderpier) barst de Nacht van Harlingen los.

Lees ook:Visserijdagen Harlingen 2012
Lees ook:Visserijdagen Harlingen 2013
Lees ook:Harlinger Visserijdagen 2010
Lees ook:55e Visserijdagen Harlingen!
Lees ook:Vijftigste Visserijdagen Harlingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>