Visserijdagen Harderwijk 2011

Vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus 2011 beleeft Harderwijk de jaarlijkse Visserijdagen (2014: klik hier). Ooit had het Hanzestadje aan de Zuiderzee een vissershaven en zelfs een universiteit. De afsluiting van het IJsselmeer maakte een einde aan het vissersverleden; het Dolfinarium zette het stadje opnieuw op de kaart. Ieder jaar is een vissersdorp te gast bij de Visserijdagen: dit jaar komt Hanzestad Kampen met het Campement Campen. De replica van de Kamper Kogge meert donderdag af in de haven.

 

De boot fungeert als admiraalsschip tijdens de vlootschouw op zaterdagmiddag. Speciale gast aan boord is acteur Bram van der Vlugt, de nieuwe Sinterklaas. Zijn voorganger zette vorig jaar in Haderwijk voet op Nederlandse bodem. Vrijdag begint om 12.00 uur de Botterzeilwedstrijd op het Wolderwijd. ’s Avonds speelt de Theaterwerkplaats Harderwijk ‘Op Hoop van Zegen’ van Herman Heijermans op de Vischmarkt. Zaterdag is de eigenlijke Visserijdag, met een doorlopend programma ‘Campement van Campen’, oude visserijambachten op de Havenkade, wedstrijden visroken, een Visserijkorenfestival, een kinderdorp en een vlootschouw op het Wolderwijd (het stuk IJsselmeer tussen Harderwijk en Flevoland). Hoogtepunt is vanaf 16.00 uur het traditionele admiraalzeilen vanaf de ingang van de Vissershaven.

Lees ook:Visserijdagen Harderwijk 2010
Lees ook:Visserijdagen Harderwijk 2014
Lees ook:Visserijdagen Harderwijk
Lees ook:Aaltjesdagen Harderwijk 2012
Lees ook:Aaltjesdagen 2016 Harderwijk – 10 t/m 12 juni

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>