Havenfestival IJmuiden

IMG_20160529_142241 4De minister van Landbouw en Visserij, Gerda Verburg, opent op zaterdag 30 augustus 2008 om 12.00 uur het 5e Havenfestival IJmuiden, dat twee dagen op de Trawlerkade plaatsvindt (editie 2013: klik hier). Thema dit jaar is ‘vis’: dit jaar bestaat de Nederlandse Zeevisgroothandel 100 jaar, het havenfeest is hieraan gekoppeld. Dit weekend zijn ook de Nederlandse Visserijdagen: IJmuiden is dit jaar dé plaats voor de viering van die dagen. Bezoekers kunnen van alles verwachten dat met viste maken heeft, tot aan een vistafel en kookdemonstraties. Maar er is meer dan vis: op de kade, op podia, in pakhuizen, in een Spiegeltent en in het omringende water spelen zich tientallen culturele en nautische acts af. Concerten, acrobatiek, straattheater, voordrachten, jeugdvoorstellingen en kunstprojecten op en rond de Trawlerkade.

Op de kade staan gedekte eettafels en een ‘visrijk’ buffet klaar voor het ‘Diner op de kade’. De driemaster Minerva maakt vaartochten voor het publiek langs de Noord-Hollandse kust. Seaways opent de deuren van twee luxe passagiersschepen voor bezoekers. Corus verzorgt rondleidingen bij Hoogovens. De overtocht erheen is al even spectaculair als het kijkje achter de schermen van het grootste staalconcern van Europa: op de imposante Zeesleepboot Holland. Corus is de hoofdsponsor en biedt vanaf het Forteiland zaterdagavond om 23.00 uur een groot vuurwerk aan. Dat vuurwerk belooft groter te worden dan drie jaar geleden, toen Sail IJmuiden met vuurwerk met afgesloten.

Lees ook:Havenfestival IJmuiden 2011
Lees ook:Havenfestival IJmuiden 2012
Lees ook:Het gif van Corus verpest gezonde lucht Wijk aan Zee
Lees ook:Havenfestival IJmuiden 2009
Lees ook:Tata Steel Chess 2012

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Havenfestival IJmuiden

  1. Pingback: HISWA te Water in IJmuiden | Eropuit

  2. Pingback: Wereldhavendagen Rotterdam | Eropuit

  3. Pingback: Visserijdagen Harlingen | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>