HISWA te Water in IJmuiden

Na het Havenfestival van afgelopen weekend, is IJmuiden van dinsdag 2 tot en met zondag 7 september 2008 het decor van de 25e editie van HISWA te Water 2008 (2012: klik hier): in de jachthaven Marina Seaport IJmuiden. Het is de meest complete botenshow op het water van Europa, met dit jaar een recordaantal boten, allen met een lengte van 7 tot 25 meter: motorkruisers, sportboten, zeiljachten, RIB’s  en catamarans. Alle bekende merken zijn er te vinden en seriebouwers tonen veelal hun complete serie. Op maandagavond 1 september is er een exclusieve Preview. Het kadeterrein is uitgebreid: daardoor kon het aantal exposanten flink groeien.

 

Maar liefst 150 toeleveranciers van nautische producten en diensten presenteren er hun nieuwste producten. Op en rond het water zijn allerlei activiteiten, waaraan het publiek  kan deelnemen, zoals (begeleid) varen op een wedstrijdracer, op topsnelheid varen, manoeuvreren en onder begeleiding blokarten (strandzeilen) op het strand. Er zijn culinaire verwennerijen bij de champagnebar en in een drijvend restaurant. De HISWA is te bezoeken van 11.00 tot 18.00 uur, in het weekend vanaf 10.00 uur. De entree kost  € 18,50, tot en met 17 jaar€ 12,50, kinderen onder de 4 jaar gratis. Parkeren kost€ 6,=. Online bestellen scheelt wachttijd aan de kassa én geld: volwassen betalen € 15,50 en jongeren €  10,=. Het is raadzaam om kleine kinderen reddingsvesten om te doen, voor ze de kade en steigers betreden. Bij de ingang van de beurs zijn vesten te leen. Er vaart een snelle ferry van Amsterdam achter het Centraal Station naar Velsen-Zuid; daar pendelen bussen naar de jachthaven.

 

Lees ook:HISWA te Water misschien voor het laatst in IJmuiden
Lees ook:HISWA te Water 2015 in Amsterdam
Lees ook:HISWA te Water 2016 in Amsterdam
Lees ook:HISWA te Water in IJmuiden
Lees ook:HISWA te Water 2011 IJmuiden

1 Reacties // Reageer

One thought on “HISWA te Water in IJmuiden

  1. Pingback: Havenfestival IJmuiden | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>