HISWA te Water 2012 in Amsterdam Marina

HISWA te Water verhuist van IJmuiden naar Amsterdam. De openluchtversie van de jaarlijkse indoor botenshow komt naar de NDSM-werf in Amsterdam-Noord: de nieuwe jacht- en evenementenhaven Amsterdam Marina. De 29e editie van HISWA te Water en de eerste op deze locatie is van dinsdag 4 tot en met zondag 9 september 2012 (editie 2013: klik hier). Ook het concept is nieuw: van kijken naar beleven, van een botenparade naar een eilandenrijk met onder meer het Adventure Island, Luxury Island en Pleasure Island. Het IJ biedt ruimte voor wedstrijden, vaarclinics en demonstraties op het water. Op de kade staat het WaterTheater, met lezingen en presentaties.

Het zeischip Clipper Stad Amsterdam dient tijdens de beurs als hospitalityschip en publiekstrekker. Vrijdag 7 september vindt de eerste editie van het Amsterdam Water Festival plaats: op en rond het nieuwe Waterplein op de NDSM-werf kunnen bezoekers vanaf 18.00 uur flaneren over de pier, genieten van drankjes en hapjes en live-muziek van dj’s op meerdere grote boten, de kade en het water. Een bezoek aan het festival is goed te combineren met een bezoek aan de HISWA in de ernaast gelegen Amsterdam Marina.

In tegenstelling tot de vorige locatie in IJmuiden is deze nieuwe locatie goed bereikbaar: in de buurt van de ringweg rond Amsterdam. Ieder kwartier vaart er een gratis pont vanaf Amsterdam CS, waarop de fiets mee mag. Door de komst van HISWA te water zal de NDSM-werf veranderen in een nautisch centrum, met watersportwinkels, en dienstverlenende bedrijven. Het hoofdkantoor van HISWA komt in een pand dat in mei/juni 2013 wordt opgeleverd: een eigentijds gebouw met terrassen, het havenkantoor en een restaurant. Het terrein van de NDSM (Nederlandse Dok- en Scheepbouw Maatschappij) heeft een grote maritieme en nautische geschiedenis. Jarenlang lag het terrein braak, maar het ontwikkelt zich meer en meer tot een multifunctionele stadswijk, waar werken, wonen en recreëren samengaan. De HISWA in de Amsterdamse RAI vindt ieder jaar plaats in maart.

Lees ook:HISWA te Water 2017 in Amsterdam
Lees ook:HISWA te water verhuist naar Amsterdam
Lees ook:Koning opent HISWA te Water 2013
Lees ook:HISWA te Water 2016 in Amsterdam
Lees ook:HISWA te Water 2015 in Amsterdam

1 Reacties // Reageer

One thought on “HISWA te Water 2012 in Amsterdam Marina

  1. Roy

    Echt gaaf zo’n boten show! Zeker de moeite waard op te gaan kijken!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>