Go Short – Internationaal Short Film Festival Nijmegen

Woensdag 9 tot en met zondag 13 april vindt in LUX in Nijmegen de 6e editie plaats van Go Short, het Internationaal Short Film Festival Nijmegen (2015: klik hier). In vijf dagen tijd zijn er 300 korte films te zien en er zijn exposities, workshops, optredens, feesten en het Go Shorty!-programma voor kinderen en jongeren. Dit jaar is er speciale aandacht voor food & film.

Het festival vertoont het hele jaar door ook voorfilms in LUX. Sinds twee jaar voert Go Short samen met filmhuizen in het landactie om de korte film weer terug op het grote scherm te krijgen, als opwarmer voor het publiek, voor de hoofdfilm begint. Het festival kent een aantal prijzen: de NTR Go Short Awards voor de beste Europese korte film in vier categorieën: fictie, documentaire, animatie en art film. Nederlandse films komen in aanmerking voor de VEVAM Go Short Award en korte films in de Europese studenten competitie voor de Encouragement Award. Een jeugdjury beslist over de Youth Award en het publiek bepaalt wie de Audience Award krijgt.

Lees ook:Go Short 2016 – International Short Film Filmfestival Nijmegen
Lees ook:Kattenfilmpjes centraal in Go Short Filmfestival Nijmegen
Lees ook:Europese Dag van de Korte Film in 15 Nederlandse filmtheaters
Lees ook:Internationaal Film Festival Rotterdam 2014
Lees ook:Koningin Máxima bij opening Internationaal Rotterdams Film Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>