Europese Dag van de Korte Film in 15 Nederlandse filmtheaters

EYE, International Film Festival Rotterdam (IFFR) en Go Short (International Short Film Festival Nijmegen) organiseren op 21 december 2013 de jaarlijkse Europese Dag van de Korte Film (2014: klik hier). Op de kortste dag van het jaar zet Nederland samen met negen andere Europese landen de spotlight op de korte film. In vijftien Nederlandse filmtheaters is een compilatieprogramma met vijf Europese korte films te zien en worden korte voorfilms vertoond voor het reguliere filmprogramma. Het programma toont de veelzijdigheid van de korte film, van een ongemakkelijke roadmovie tot een jazz-animatie, van een documentaire over taxi’s tot een kunstfilm over de stroom van het leven (bron: persbericht).

 

Het initiatief voor deze dag ontstond twee jaar geleden in Frankrijk en was vorig jaar een doorslaand succes in Duitsland. Short Circuit, het netwerk van niet-commerciële Europese korte-filmdistributeurs, besloot daarom de krachten van de aangesloten distributeurs te bundelen en de Europese Dag van de Korte Film Europa-wijd te lanceren, om zo meer aandacht te genereren voor het korte-filmformaat. Naast Nederland, Duitsland en Frankrijk nemen ook Italië, Kroatië, Noorwegen, Portugal, Spanje, Zweden en Zwitserland deel aan dit initiatief. Naast het compilatieprogramma worden op 21 december in verschillende filmtheaters door heel Nederland korte films als voorfilms ingezet. EYE, IFFR en Go Short hebben drie korte films geselecteerd die de hele dag voor de regulier geprogrammeerde speelfilms worden vertoond, om zo de korte film onder de aandacht van de filmhuisbezoeker te brengen.

Compilatieprogramma:

Fallin’ Floyd, Albert ’t Hooft, Nederland (9’)

Premature , Gunhild Enger, Noorwegen (16′)

Rivers Return , Joe Vanhoutteghem, België (11′)

Another Night on Earth , David Munoz, Spanje (28′)

Suiker , Jeroen Annokkee, Nederland (8′)

 

Voorfilms:

Alt i alt , Torbjorn Skarild, Noorwegen (4’)

Tape Generations , Johan Rijpma, Nederland (3’)

Fresh Guacamole , PES, VS (2’)

Lees ook:Europese Dag van de Korte Film
Lees ook:Europese dag van de Korte Film – kortste dag van het jaar vol Nederlandse korte films
Lees ook:Go Short – Internationaal Short Film Festival Nijmegen
Lees ook:Go Short 2016 – International Short Film Filmfestival Nijmegen
Lees ook:Lancering Korte Film Poule tijdens Nederlands Film Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>