Koningin Máxima bij opening Internationaal Rotterdams Film Festival

Woensdag 27 januari is koningin Máxima aanwezig bij de officiële opening van de 45e editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) in De Doelen (2017: klik hier). Het is een van de grootste publieke filmevenementen ter wereld en staat bekend om gedurfde keuzes van nieuwe films, opkomend filmtalent en onafhankelijke filmmakers van over de hele wereld. Dit jaar beleven 106 films hier hun wereldpremière. Tijdens de openingsavond wordt de film ‘Beyond Sleep‘ gedraaid, gebaseerd op ‘Nooit Meer Slapen‘ van W.F. Hermans.

Tot en met 7 februari biedt IFFR speelfilms, documentaires, korte films en een randprogramma met tentoonstellingen, talkshows, optredens en debatten. Daarnaast is er een educatief programma voor scholieren en studenten. Overkoepelend thema dit jaar is ‘ID Check’: hoe zien mensen zichzelf, hoe gaan ze met elkaar om en hoe bouwen ze met elkaar een maatschappij op. In dat kader hebben zes jonge filmmakers binnen het project ‘This Is Where Reconstruction Starts’ films gemaakt met als thema wederopbouw. Dit sluit aan bij ‘Rotterdam viert de stad‘, 75 jaar wederopbouw.

Het programma van IFFR is verdeeld in vier secties: Bright Future (eigenzinnige nieuwkomers), Voices (gevestigde filmmakers), Deep Focus en Perspectives (grensgebied tussen cinema en tv, kunst, muziek, games en andere media).  Er zijn een hele reeks prijsuitreikingen, waaronder de Hivos Tiger Awards, Tiger Awards voor Korte Films, Warsteiner Publieksprijs, Bright Future Award en VPRO Big Screen Award. Daarnaast zijn er speciale dagen, zoals CJP Serveert, VPRO Preview- en Reviewdag, Midnight Surprise, Short Film Marathon, Kids Only, Volkskrantdag en de Dag van de Dwarse Film (1/2).

Lees ook:Internationaal Film Festival Rotterdam 2015
Lees ook:Internationaal Film Festival Rotterdam 2013
Lees ook:Internationaal Film Festival Rotterdam 2014
Lees ook:IFFR – filmfestival Rotterdam
Lees ook:Internationaal Film Festival Rotterdam 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>