Internationaal Film Festival Rotterdam 2014

Woensdag 22 januari begint de 43e editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR, 2015: klik hier). Tot en met zondag 2 februari, op 16 locaties in de Havenstad. In totaal zijn er zo’n 540 films te zien: circa 220 speelfilms en 320 korte films. Het IFFR staat internationaal op de kaart, maar onderscheidt zich van andere grote festivals met een programma van films die nèt even anders zijn. Er zijn bijvoorbeeld films te zien die je daarna nooit meer in de bioscoop tegenkomt. Tussen de vele wereldpremières zitten nieuwe werken van grote regisseurs, maar ook van aanstormend talent. De films zijn opgedeeld in verschillende programma-onderdelen.

het IFFR opent woensdag met de film ‘Her‘.Verder zijn er allerlei events, performances, talkshows, feesten en speciale filmavonden.  Donderdag 23 januari biedt de VPRO haar leden exclusief 6 films tijdens de VPRO Previewdag. Traditiegetrouw vindt op de laatste dag de Volkskrantdag plaats. Vooruitlopend op de Europese verkiezingen later dit jaar buigt het IFFR zich over de staat van Europa, met films en een expositie over 50 jaar Europa. Tijdens het festival worden weer verschillende prijzen uitgereikt, zoals de Tiger Awards voor de korte film, de Hivos Tiger Awards voor aanstormend talent en de UPC Publieksprijs. Vorig jaar kwamen er 280.000 bezoekers naar het festival.

Lees ook:IFFR – filmfestival Rotterdam
Lees ook:Internationaal Film Festival Rotterdam 2015
Lees ook:Internationaal Film Festival Rotterdam 2012
Lees ook:Internationaal Film Festival Rotterdam 2013
Lees ook:Koningin Máxima bij opening Internationaal Rotterdams Film Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>