Seabottom Jazz Festival Lelystad

Vrijdag 30 en zaterdag 31 maart 2012 is de Agora in Lelystad het domein van de 20e editie van het Seabottom Jazz Festival: het grootste indoor muziekfestival van Flevoland (zie hier de trailer). Vrijdagavond staat de concertnight op het programma, zaterdag de festivaldag, met ’s middags vermaak voor het hele gezin met de theatershow ‘Ruben op zoek naar de saxofoon’ en ’s avonds een keur aan optredens. Artiesten uit binnen- en buitenland spelen en zingen klassieke jazz, funky dansbare jazz, lounge, latin, blues en jazzrock. Tickets: zie website.

 

Lelystad had begin jaren tachtig al een jazztraditie met roemruchte optredens tijdens ‘Jazz behind the dikes’. In 1989 kreeg een bescheiden jazzfestival gestalte, dat uitgroeide tot het Seabottom Jazzfestival, dat in 2002 haar hoogtepunt beleefde met acht podia in de Agora en de aangrenzende sporthal. Het festival kreeg de bijnaam ‘het kleine broertje van het North Sea Jazz Festival, maar dat nam niet weg dat veel nationale en internationale grootheden Lelystad wisten te vinden. Toen de sporthal verdween en de Agora werd gesloopt, om plaats te maken voor een nieuw Agora, kreeg het festival een andere vorm. Sinds 2007 is er op vrijdagavond een ‘rustig’ jazzconcert en speelt het eigenlijke festival zich zaterdag tot diep in de nacht af.

Lees ook:Jazz in the Woods Apeldoorn 2012
Lees ook:North Sea Jazz Festival 2015
Lees ook:North Sea Jazz Festival 2012 in Ahoy
Lees ook:Jazz in the Woods 2010 in Apeldoorn
Lees ook:North Sea Jazz Festival 2017 in Ahoy Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>