Jazz in the Woods Apeldoorn 2012

Vrijdag 25 en zaterdag 26 mei 2012, vindt in binnenstad van Apeldoorn voor de 22e keer het Jazzfestival Grolsch Jazz in the Woods plaats. Wat in de jaren ’70 en ’80 een kleinschalig festivalletje was, is anno 2012 het grootste publieksevenement en met zestig tot tachtigduizend bezoekers. Op vrijdagavond voor Pinksteren stroomt het centrum vol met publiek. Het begint om 16.00 uur met de grootste vrijdagmiddagborrel van de stad met live muziek. Om 21.00 uur barst Jazz in the Woods los, met optredens op 20 buitenpodia en in verschillende horecazaken. Line-up: zie website.

 

Het festival strekt zich uit over de binnenstad vanaf het marktplein tot aan het Beekpark. Het festijn is al lang niet meer uitsluitend iets voor jazzkenners, maar voor liefhebbers van pop, rhytm & blues, bigband, hiphop en reggae. Zaterdag is er vanaf 16.00 uur een ondernemersfeest in het Beekpark: Nixxx in the Woods. Vanaf 14.00 uur is het Raadhuisplein het decor voor Classic Jazz; Jazz fot the Oldies. Line-up en programma: zie website. In de jaren ‘70 en ‘80 was Jazz in the Woods te vinden in tien tot vijftien cafés in de binnenstad. Het Caterplein bestond nog niet en buitenpodia waren er evenmin, op een enkel podium op het Raadhuisplein na. Het festival kreeg dan ook al snel de bijnaam ‘barretocht’. In 1991 vond het eerste festival met buitenpodia plaats: ‘Jazztival’. Later werd de naam ‘Jazz in the Woods’ in ere hersteld.

Lees ook:Grolsch Jazz in the Woods in Apeldoorn
Lees ook:Jazz in the Woods in Apeldoorn
Lees ook:Jazz in the Woods 2010 in Apeldoorn
Lees ook:Haarlem Jazz & More 2015
Lees ook:Swingin’ Groningen 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>