Jazz in the Woods 2010 in Apeldoorn

Donderdag 27 tot en met zondag 30 mei 2010 vindt in binnenstad van Apeldoorn voor de 20e keer het Jazzfestival ‘Jazz in the Woods’ plaats (editie 2012: klik hier). De jubileumeditie krijgt extra cachet, omdat het beroemdste oude-stijl jazzorkest van Nederland naar Apeldoorn komt: de Dutch Swing College Band. Donderdagavond begint de opmaat met een Streetparade tijdens koopavond vanaf 18.00 uur. Vrijdag is het traditionele hoogtepunt en is de binnenstad omgetoverd tot één swingende locatie met 16 buitenpodia. Daarnaast pikken de horecagelegenheden hun graantje mee.

 

Voor het eerst wordt ook de zaterdag erbij getrokken, met zes buitenpodia. Zaterdag klinkt op het Raadhuisplein vanaf 14.00 uur muziek; verder op het Caterplein, Leienplein, Nieuwstraat en Kapelstraat. Het festival biedt zowel oude als nieuwe jazz, rhythm & blues, big band, jazzrock, hiphop, jazzdance en salsa. In de jaren ‘70 en ‘80 van de vorige eeuw vond in Apeldoorn het festival Jazz in the Woods plaats in tien tot vijftien cafés in de binnenstad. Het Caterplein bestond nog niet en buitenpodia waren er evenmin, op een enkel podium op het Raadhuisplein na. Het festival kreeg dan ook al snel de bijnaam ‘barretocht’. Rond 1990 nam het Apeldoornse theater Orpheus het festival over, maar niet voor lang. In 1991 vond het eerste festival met buitenpodia plaats: ‘Jazztival’. Later werd de naam ‘Jazz in the Woods’ in ere hersteld.

Lees ook:Jazz in the Woods Apeldoorn 2012
Lees ook:Jazz in the Woods in Apeldoorn
Lees ook:Grolsch Jazz in the Woods in Apeldoorn
Lees ook:Haarlem Jazz & More 2015
Lees ook:Haarlem Jazz and More 2017

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>