North Sea Jazz Festival 2012 in Ahoy


Vrijdag 6 tot en met zondag 8 juli 2012 is de complete Ahoy Rotterdam voor de 7e keer het domein van het North Sea Jazz Festival (2013: klik hier). Het grootste indoor jazzfestival ter wereld beleeft haar 37e editie en is uniek in de wereld, met drie dagen jazz uit verleden, heden en toekomst onder één dak. Een greep uit het programma: Van Morrisson, Gregory Porter, Macy Gray, Michael Kiwanuka, Melody Gardot en Esperanza Spalding. Onze eigen jazzdiva Rita Reys (87) stopt na 70 jaar met zingen en neemt vrijdag afscheid van North Sea Jazz.

 

In navolging van Prince vorig jaar, sluit Lenny Gravits vrijdag af met een nachtconcert. Ieder jaar (behalve de vorige editie) nodigt Northsea Jazz een gerenommeerde artiest uit om als artist in residence te komen: dit jaar komt Joshua Redman uit Californië. Hij verzorgt op elke festivaldag verschillende muzikale projecten, zoals vrijdag met het Metropole Orkest. Het festival begint vrijdag en zaterdag om 16.30 uur en zondag om 14.30 uur. Tot 2006 stond het festival in Den Haag, maar toen het toe was aan een grotere locatie, vertrok North Sea Jazz naar Ahoy. Rotterdam deelt mee in de jazzvreugde met tot en emt zondag 8 juli de 7e editie van North Sea Roud Town.

Lees ook:North Sea Jazz Festival 2011 in Ahoy
Lees ook:North Sea Jazz Festival 2017 in Ahoy Rotterdam
Lees ook:North Sea Jazz 2014 in Ahoy
Lees ook:Ahoy: Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival 2016
Lees ook:North Sea Jazz Festival 2013 in Ahoy Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>