North Sea Jazz Festival 2015

Vrijdag 10 tot en met zondag 12 juli is Ahoy Rotterdam voor de tiende keer het domein van North Sea Jazz (2016: klik hier), voluit Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival. Het grootste indoor jazzfestival ter wereld – ‘waar verleden, heden en toekomst van de jazz langskomen’ – beleeft haar 40e editie en is uniek in de wereld vanwege haar programmering.

Niemand minder dan popicoon Lady Gaga en Tony Bennett openen de jubileumeditie op vrijdagavond. Daarnaast prijken namen op het programma als Marcus Miller, Mary J. Blige, Typhoon en Sergio Mendez op vrijdag, John Legend, Beth Hart en Chaka Hahn op zaterdag en Lionel Richie, Selah Sue, Emeli Sandé, Hans Dulfer en het Metropole Orkest op zondag. De deuren gaan vrijdag en zaterdag om 16.30 uur open en zondag om 14.30 23.45 uur. Op 10 juli vindt in BIRD de inmiddels legendarische NSJ Afterparty Boogieball plaats. Tot 2006 stond het festival in Den Haag, maar toen het festival uit haar jasje groeide, was het toe aan een grotere locatie: dat werd de Ahoy. De stad Rotterdam deelt mee in de jazzvreugde met tot en met zondag 13 juli de 10e editie van North Sea Round Town.

Lees ook:North Sea Jazz Festival 2012 in Ahoy
Lees ook:Ahoy: Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival 2016
Lees ook:North Sea Jazz Festival 2011 in Ahoy
Lees ook:North Sea Jazz 2014 in Ahoy
Lees ook:North Sea Jazz Festival 2017 in Ahoy Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>