Pleinbioscoop Rotterdam terug in Museumpark

Na zeven jaren op het Lloyd Multiplein, keert de Pleinbioscoop Rotterdam terug naar het Museumpark; van vrijdag 26 augustus tot en met dinsdag 6 september 2011 (editie 2014: klik hier). De parkeergarage onder het Museumpark is in gebruik, het park herontwikkeld en nu is er weer ruimte voor de Pleinbioscoop. Midden in de stad kan iedereen twaalf dagen lang na zonsondergang genieten van een selectie films. Het plein wordt omgebouwd tot een grote huiskamer. Naast films biedt de Pleinbioscoop een gezellige avond uit met muziek, hapjes en drankjes. Om 19.00 uur gaat het terrein open (bron: persbericht).  

Ook aan de Pleinbioscoop zijn de bezuinigingen niet voorbij gegaan. De organisatie van de Pleinbioscoop, Stichting De Loodsen, heeft samen met alle leveranciers en medewerkers een voor Rotterdam uniek financieringsmodel ontwikkeld. Alle partijen staan als partners met elkaar garant voor de begroting van het evenement. Een bijkomend gevolg van het huidige culturele klimaat is dat de Pleinbioscoop minder afhankelijk moet worden van fondsen en subsidienten. Hierdoor is de toegang niet langer gratis: ook van het publiek word dit jaar een bijdrage verlangt, al gaat het om een bescheiden bijdrage: voor iedere voorstelling wordt 3 euro toegang gevraagd, een 12 rittenkaart is al voor 20 euro te bemachtigen.

Net als vorig jaar vraagt de Pleinbioscoop het publiek om hun stem te laten horen in de filmkeuze. Vorig jaar werd massaal gekozen voor ‘The Big Lebowski’ van Joel en Ethan Coen. Wie zich nu als Vriend van de Pleinbioscoop aanmeldt, mag meedenken over de longlist. Vorig jaar is het evenement tweede geworden in de strijd om de Gouden Grasspriet Award. Ook dit jaar is de Pleinbioscoop genomineerd voor deze prijs voor ‘het beste kleine maar o-zo-fijne zomerfestival van de stad’. Wie wil dat de Pleinbioscoop dit jaar de winnaar van deze felbegeerde award wordt, kan zijn stem uitbrengen op goudengrasspriet.com.

Lees ook:Pleinbioscoop Rotterdam 2015
Lees ook:Pleinbioscoop Rotterdam
Lees ook:Pleinbioscoop Rotterdam 2014
Lees ook:Go Short – Internationaal Short Film Festival Nijmegen
Lees ook:Muziekfestival Zuiderzilt Enkhuizen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>