Muziekfestival Zuiderzilt Enkhuizen

In de oer-Hollandse setting van het museumpark Zuiderzeemuseum van Enkhuizen vindt zaterdag 12 en zondag 13 juni 2010 het muziekfestival Zuiderzilt plaats (klik hier voor een filmimpressie van vorig jaar). Musici van het Concertgebouworkest sluiten het seizoen feestelijk af. Hoogtepunt wordt een optreden op zaterdagvond om 21.00 uur bij de kalkovens met Wouter Hamel, na Water Music van Händel; het museumpark opent om 19.00 uur.

Zaterdag begint om 12.00 uur met een kinderopenluchtconcert aan het water: ‘Mijn vriend de vis’, een verhaal van Jan Veldman, door Joep Onderlinden. In de koepel is een doorlopend programma met amateur koperensembles uit Noord-Holland. Zondag begint opnieuw met dezelfde kindervoorstelling als de dag ervoor, de kapel is het domein van jong talent en vanaf 16.00 uur is een openluchtconcert aan het water met een kamermuziekprogramma met Mozart en Beethoven. Het avondconcert op zaterdag kost 18 euro; de andere concerten zijn gratis, maar: vol= vol. Het hele weekend zijn er in het museumpark hapjes en drankjes te koop. Het Zuiderzeemuseum richt zich op kunst, cultuur en erfgoed rondom het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige IJsselmeer. Het museum bestaat uit een openluchtcollectie in de vorm van een museumpark en een aantal expositieruimtes.

Lees ook:Nederlands Klarinetfestival in Muziekgebouw aan ‘t IJ Amsterdam
Lees ook:Emmy Verhey Festival in Zaltbommel
Lees ook:Zuiderzeemuseum Enkhuizen: samenwerking BankGiro Loterij met vijf jaar verlengd
Lees ook:Maritiem Festival Enkhuizen
Lees ook:Dé Luikse Markt in Jaarbeurs Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>