Maritiem Festival Enkhuizen

Zaterdag 10 en zondag 11 augustus 2013 organiseert het Zuiderzeemuseum in het Noord-Hollandse Enkhuizen het Maritiem Festival. Liefhebbers van shanty en zeeliederen kunnen hun hart ophalen: op verschillende plaatsen treden artiesten uit binnen- en buitenland op. De Marker haven in het buitenmuseum is ook dit jaar thuishaven van de Vereniging Botterbehoud. Bezoekers kunnen meevaren, terwijl schippers verschillende visserijtechnieken demonstreren. Op de kade hangt de geur van vers gerookte vis en tonen vrijwilligers hoe netten vroeger werden gemaakt, geconserveerd en geprepareerd.

De Vereniging Botterbehoud zet zich in voor behoud van oude vissersschepen die vroeger op de Zuiderzee, de Waddenzee en de Zeeuwse wateren visten. Elke tweede en vierde zondag van de maand is er in het museum om 13.30 en 14.40 uur een kerkgang in klederdracht naar de kapel van het buitenmuseum. Het Zuiderzeemuseum is open van 10.00 tot 17.00 uur.

Lees ook:Maritiem festival in het Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Lees ook:Zuiderzeemuseum weer leukste uitje Noord-Holland
Lees ook:Zuiderzeemuseum Enkhuizen: handen gezocht voor het nieuwe buitenseizoen
Lees ook:Oudhollandse kermis in het Zuiderzeemuseum
Lees ook:Avond in het buitenmuseum: duizend lantaarns verlichten Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>