Pleinbioscoop Rotterdam

Den Haag en Amsterdam hebben deze week ieder een eigen openluchtbioscoop: daar kan  Rotterdam natuurlijk niet  bij achterblijven (editie 2011: klik hier). Sterker nog: op het Lloyd Multiplein in Delftshaven staat van woensdag 19 tot en met zondag 30 augustus 2009 maar liefst twaalf dagen lang de openlucht Pleinbioscoop. Het plein wordt met tweedehands kasten, banken, stoelen en lampen omgetoverd tot een gigantische huiskamer onder de sterrenhemel. Bezoekers mogen ook eigen meubilair meenemen. Vanaf 19.00 uur kan het publiek terecht op het plein voor drankjes en hapjes. De films beginnen om 21.30 uur en hebben geen pauze.

 

De aangeboden films zijn ware Hollywood hits, de beste arts films van het afgelopen jaar en toppers uit de wereldcinema. Woensdag opent het festival met ‘Slumdog Millionaire’. Verder zijn onder andere ‘Milk’, ‘The Dark Knight’ (de laatste Batman film) en ‘Eldorado’ te zien. De oudste film is ‘North by Northwest’ uit 1959 van Alfred Hitchcock. Alles gratis en op een supergroot scherm. Pleinbioscoop maakt onderdeel uit van de Rotterdamse Zomerfestivals.

Lees ook:Pleinbioscoop Rotterdam 2015
Lees ook:Pleinbioscoop Rotterdam terug in Museumpark
Lees ook:Internationaal Film Festival Rotterdam
Lees ook:Nederlands Film Festival 2011
Lees ook:Pleinbioscoop Rotterdam 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>