Raalte zwaarbewaakt tijdens bezoek koningin aan oogstfeest

Raalte viert tot en met zondag 30 augustus 2009 het Sallandse oogstfeest Stöppelhaene, met vijf dagen lang activiteiten, zoals: een oogstcorso (donderdag verreden), braderie, hobby -en kunstmarkt, kermis, een houthakkersshow, de Trekkenslep (finale op zaterdag), het Blaozersfestival, zandsculpturen op de Grote Markt, Stöppelhaene culinair (zondag), muziek, theater, dans, kunst en straatversiering (editie 2013: klik hier). Veel (veelal gratis) activiteiten vinden plaats op het centrale evenemententerrein. Vrijdagmiddag brengt de koningin vanaf 15.30 uur een bezoek aan Stöppelhaene. Raalte zal die middag zwaarbewaakt zijn.

 

Ze bezoekt het Oogstfeest op de Grote Markt, de Boerendag, ‘t Stöppelveld en enkele praalwagens. Het is de afsluiting van een werkbezoek aan Salland: het gemeentehuis in Dalfsen, landgoed ‘t Laer in Ommen, de Lemelerberg en tot slot Stöppelhaene. Na het drama op Koninginnedag in Apeldoorn is het de eerste keer dat de koningin weer echt onder de mensen op een publieke plek verschijnt. Uit voorzorg zijn zware noodmaatregelen genomen. De politie heeft serieuze aanwijzingen dat een aantal personen plannen heeft om het bezoek van de koningin aan Dalfsen, Ommen en Raalte te verstoren. De politie wil niet zeggen, of er concrete dreigementen zijn geuit, maar neemt de ingewonnen informatie serieus.

Lees ook:Stöppelhaene, Sallands Oogstfeest Raalte
Lees ook:Sallands Oogstfeest Stöppelhaene in Raalte
Lees ook:Sallandse oogstfeest Stöppelhaene Raalte
Lees ook:Sallands Oogstfeest Stöppelhaene in Raalte
Lees ook:Stöppelhaene in Raalte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>