Stöppelhaene in Raalte

Woensdag 28 augustus tot en met zondag 1 september 2013 is het Overijsselse stadje Raalte in de ban van de 62e editie plaats van het Sallands oogstfeest  Stöppelhaene, een van de grootste, mooiste en leukste festivals van Oost-Nederland (2014: klik hier). Het is een oud gebruik: een oogst-dankfeest aan het eind van de roggeoogst. Met onder meer het oogstcorso, braderie, Parijse markt, straattheater, de Boerendag, kermis, de Tekkerslep, het Bloazersfestival, dans en muzikaal vertier. De meeste activiteiten zijn gratis. Donderdag vindt het Oogstfeest plaats, met folklore en tradities. Daarna trekt vanaf 14.00 uur het Oogstcorso door de straten.

 

Typisch voor Stöppelhaene zijn de straat- en gevelversieringen met allerlei oogstproducten. Na het corso is de prijsuitreiking voor de fraaiste corsowagens en de mooiste straatversieringen. Vrijdag is het Boerendag op de Domineeskamp, vindt de Kinderolympiade plaats en is het centrum het domein van straatartiesten. Zaterdag vindt het Bloazersfestival plaats, de Oldtimertoertocht en de finale van de Trekkerslep: sleepwedstrijden met tractoren. Daarnaast is er vijf dagen een uitgebreid muzikaal programma, met onder meer Guus Meewis, Blof, Don Diablo en Ronnie Ruysdael. Zondag is de Domineeskamp het domein van Stöppenhaene Culinair Outdoor.

Lees ook:Sallands Oogstfeest Stöppelhaene in Raalte
Lees ook:Stöppelhaene – Sallandse oogstfeesten in Raalte
Lees ook:Sallandse oogstfeest Stöppelhaene 2011 Raalte
Lees ook:Sallands Oogstfeest Stöppelhaene in Raalte
Lees ook:Stöppelhaene, Sallands Oogstfeest Raalte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>