Sallands Oogstfeest Stöppelhaene in Raalte

Woensdag 24 tot en met zondag 28 augustus vindt in het Overijsselse stadje Raalte de 65e editie plaats van het Sallands Oogstfeest  Stöppelhaene. Het is een oud gebruik: een oogst-dankfeest aan het eind van de roggeoogst, als het werk erop zit. In Raalte is dat ieder jaar tijdens het laatste weekend van augustus, met een programma voor jong en oud. De meeste activiteiten zijn gratis. Er is kermis, sport, theater, straatartiesten, trekkerslep, muziek, kindervertier en verschillende markten.

Zie ook: Euifeest Hasselt en Melbuul’ndagen Borne

Woensdagavond wordt bekendgemaakt wie de Oogstkoningin is en wie haar hofdames zijn, donderdagmiddag rijdt het Oogstcorso rond, vrijdag is Boerendag, zaterdag zijn de Oldtimerstoertocht, het Bloazersfestival en de Trekkerslep plaats: sleepwedstrijden met tractoren. Typisch voor Stöppelhaene zijn de straat- en gevelversieringen met allerlei oogstproducten. Na het corso is de prijsuitreiking voor de fraaiste corsowagens en de mooiste straatversieringen. Daarnaast is er vijf dagen een uitgebreid muzikaal programma met onder meer Douwe Bob, André Hazes Jr, Di-rect en Miss Montreal. Zondagmiddag is de Domineeskamp het domein van Stöppelhaene Culinair Outdoor.

Lees ook:Stöppelhaene, Sallands Oogstfeest Raalte
Lees ook:Sallands Oogstfeest Stöppelhaene in Raalte
Lees ook:Sallands Oogstfeest Stöppelhaene in Raalte
Lees ook:Stöppelhaene – Sallandse oogstfeesten in Raalte
Lees ook:Stöppelhaene in Raalte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>