Stöppelhaene, Sallands Oogstfeest Raalte

Woensdag 26 tot en met zondag 30 augustus vindt in het Overijsselse stadje Raalte de 64e editie plaats van het Sallands Oogstfeest  Stöppelhaene (2016: klik hier). Het is een oud gebruik: een oogst-dankfeest aan het eind van de roggeoogst, als het werk erop zit. In Raalte is dat ieder jaar tijdens het laatste weekend van augustus, met een programma voor jong en oud. De meeste activiteiten zijn gratis. Er is kermis, sport, theater, straatartiesten, trekkerslep, muziek, kindervertier en verschillende markten.

Woensdagavond wordt bekendgemaakt wie de Oogstkoningin is en wie haar hofdames zijn, donderdagmiddag rijdt het Oogstcorso rond, vrijdag is Boerendag, zaterdag vinden de Oldtimerstoertocht en de Trekkerslep plaats: sleepwedstrijden met tractoren. Typisch voor Stöppelhaene zijn de straat- en gevelversieringen met allerlei oogstproducten. Na het corso is de prijsuitreiking voor de fraaiste corsowagens en de mooiste straatversieringen. Daarnaast is er vijf dagen een uitgebreid muzikaal programma op het Stöppelveld met onder meer Anouk en Typhoon op donderdag, Miss Montreal op vrijdag en Normaal op zondag. Zondagmiddag is de Domineeskamp het domein van Stöppelhaene Culinair Outdoor.

Lees ook:Sallands Oogstfeest Stöppelhaene in Raalte
Lees ook:Sallands Oogstfeest Stöppelhaene in Raalte
Lees ook:Sallands Oogstfeest Stöppelhaene in Raalte
Lees ook:Stöppelhaene – Sallandse oogstfeesten in Raalte
Lees ook:Stöppelhaene in Raalte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>