Sallands Oogstfeest Stöppelhaene in Raalte

Woensdag 27 tot en met zondag 31 augustus staat het Overijsselse stadje Raalte in het teken van de 63e editie van het Sallands oogstfeest  Stöppelhaene (2015: klik hier). Het is een oud gebruik: een oogst-dankfeest aan het eind van de roggeoogst, als het werk erop zit. In Raalte ieder jaar tijdens het laatste weekend van augustus, met een programma voor jong en oud. De meeste activiteiten zijn gratis. Er is kermis, theater, muziek, kindervertier braderie en verschillende markten.

Donderdag rijdt het Oogstcorso rond, vrijdag is Boerendag, zaterdag vinden de Oldtimerstoertocht en de Trekkerslep plaats: sleepwedstrijden met tractoren. Typisch voor Stöppelhaene zijn de straat- en gevelversieringen met allerlei oogstproducten. Na het corso is de prijsuitreiking voor de fraaiste corsowagens en de mooiste straatversieringen. Daarnaast is er vijf dagen een uitgebreid muzikaal programma, met op het Stöppelveld onder meer Racoon, Golden Earring en The Opposites op donderdag en Jett Rebel en VanVelzen op zaterdag. Zondag is de Domineeskamp het domein van Stöppenhaene Culinair Outdoor.

Lees ook:Stöppelhaene, Sallands Oogstfeest Raalte
Lees ook:Sallands Oogstfeest Stöppelhaene in Raalte
Lees ook:Stöppelhaene – Sallandse oogstfeesten in Raalte
Lees ook:Sallands Oogstfeest Stöppelhaene in Raalte
Lees ook:Stöppelhaene in Raalte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>