Sallandse oogstfeest Stöppelhaene Raalte

Woensdag 25 tot en met zondag 29 augustus 2010 vindt in Raalte het Sallandse oogstfeest Stöppelhaene (editie 2013: klik hier). Het is een oud gebruik: een oogstdankfeest aan het eind van de roggeoogst. Na maanden intensieve voorbereiding door honderden vrijwilligers barst met Stöppelhaene een feest los ‘zoals nergens in Nederland’. Met een uniek oogstcorso, straatversiering, braderie, een houthakkersshow, trekkerslep, de Boerendag, kermis, het Blaozersfestival, dans en muzikaal vertier. De meeste activiteiten zijn gratis.

 

Een paar highlights: woensdagmiddag opent de kermis. Donderdag tot en met zaterdag staan  de braderie, hobby –en kunstmarkt in het centrum. Donderdag vindt ook in het centrum het oogstfeest en de oogstcorso plaats en ’s avonds drie podia op het Stöppelveld met optredens van onder andere Kane, Waylon, Frans Duyijts en Nick & Simon. Vrijdag is de Boerendag. Zaterdag vindt de Oldtimer toertocht plaats, het Blaozersfestival, sportdemonstraties, de finale Trekkerslep en wordt het publiek in het centrum vermaakt door straatartiesten.

Lees ook:Sallandse oogstfeest Stöppelhaene 2011 Raalte
Lees ook:Sallands Oogstfeest Stöppelhaene in Raalte
Lees ook:Stöppelhaene in Raalte
Lees ook:Raalte zwaarbewaakt tijdens bezoek koningin aan oogstfeest
Lees ook:Stöppelhaene – Sallandse oogstfeesten in Raalte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>