Donderdag Meppeldag

Deze zomer vinden voor de 50ste keer de Meppeldagen plaats: tot en met donderdag 6 augustus op iedere donderdag, naast kermis, markten en een vast dagprogramma heeft iedere donderdag een andere thema (editie 2013: klik hier). De jubileumeditie belooft wat! Op 16 juli is het de Dag van de Lach: dan wordt de binnenstad één groot Theater van de Lach, met cabaret -en muziekoptredens op diverse podia en straattheater op straat. De Groenmarkt wordt Kinderplein met onder andere optredens van clown Bassie en op het Kerkplein komen de ‘gouwe ouwe’ lachspiegels. Aan het eind van de dag is er op en rond de  Gasgracht een zeskamp vol spanning en leedvermaak.

 

Op het Prinsenplein is improvisatietheater met Ad-just van de Lama’s en in de Grote Kerk draait een slapstickfilm met live pianobegeleiding. De week erop is musicaldag, met Idols winnaar Jim Bakkum (Grease) en Ben Cramer (van Op Hoop van Zegen en The Phantom of the Opera). Op 30 juli is het straattheaterdag, 6 augustus Amsterdam dag en 13 augustus Viva España. Op een drijvend podium bij de Stoombootkade beginnen iedere donderdag om 19.00 uur de Meppeler Grachtenconcerten, met 30 juli de Amstel Party Piano’s en 6 augustus Trust met Cor Bakker. Op 13 augustus is er geen concert, maar een grote optocht door de binnenstad met versierde reclame -en praalwagens.

Lees ook:Meppeldagen 2012
Lees ook:Meppeldagen 2010
Lees ook:Meppeldagen 2013
Lees ook:Meppeldagen 2017: vanaf donderdag 20 juli
Lees ook:Musicalpremière van ‘Op Hoop van Zegen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>