Meppeldagen 2013

De 54e editie van de jaarlijkse Meppeldagen gaat gewoon door. Even spande het erom of de organisatie het tekort van een halve ton kon wegwerken, maar door meerdere acties en een extra sponsor is dat gelukt. Meppel is dit jaar Culturele Hoofdstad van Drenthe en kan zich opnieuw opmaken voor zes culturele donderdagen, in 2006 uitgekozen tot ‘Beste Regio-evenement’. Iedere dag heeft een eigen thema, met activiteiten van winkeliers, markten, muziekoptredens en vertier. Donderdag 11 juli is de eerste van zes Meppeldagen, met woensdag en donderdag het Concours Hippique op het Kerkplein (2014: klik hier).

Dan blikt de stad terug in haar geschiedenis, omdat het 200 jaar geleden is dat Meppel stadsrechten kreeg. Met onder meer demonstraties van oude ambachten, een middeleeuws kampement, straattheater, bromfietsen van vroeger en op om 11 uur keert voor één keer de handelskeuring van paarden terug. De tweede Meppeldag, 18 juli, is de Dag van de Lach. Om half elf verzamelen artiesten, clowns, steltlopers en grote dierfiguren zich voor de feestelijke parade door de binnenstad. De derde Meppeldag is de Musicaldag. Na twee jaar weer terug op de kalender ‘omdat wij het dit jaar groots willen aanpakken’, belooft de organisatie. Op 1 augustus is het Straattheaterfestival, van muziektheater tot acrobatiek, met acts uit binnen- en buitenland en een vakjury en een publieksjury beslist wie in de prijzen valt. Op 8 augustus is het jaarlijkse volksfeest Mokum in Meppel, net als het Straattheaterfestival niet meer weg te denken in het zomerse Meppel. Op de laatste Meppeldag 15 augustus staat Mode en Lifestyle centraal, met modeshows van winkeliers op het Kerkplein, een Staphorster modeshow en er komt een show vol magie.

Lees ook:Meppeldagen 2012
Lees ook:Meppeldagen 2017: vanaf donderdag 20 juli
Lees ook:Meppeldagen 2014: al 55 jaar
Lees ook:Donderdag 21 juli: start 58e Meppeldagen
Lees ook:Meppeldagen 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>