Meppeldagen 2012


Donderdag 19 juli 2012 vind in het Drentse Meppel de eerste van zes Meppeldagen plaats (2013: klik hier). Tot en met 23 augustus is het iedere donderdag feest in Meppel, dit jaar voor de 53e keer, met activiteiten van winkeliers, markten, muziekoptredens en vertier (overigens zonder jaarlijkse kermis). Iedere dag heeft een eigen thema: op de eerste dag is dat ‘Voute Donderdag’, waarin alles ‘fout’ is, maar stiekem ook leuk, met ‘voute optredens’, kerstmannen in juli en een boot op het land.

Op 26 juli komt de Musicaldag na twee jaar terug op de agenda. Donderdag 2 augustus is het Straattheaterfestival: al 23 zomers een hit, met artiesten van eigen bodem, maar ook uit bijvoorbeeld België en Australië. Op 9 augustus is het de Amsterdamse Dag: ook al jaren een begrip. De week erop is het de vierde Dag van de Lach, met een parade met clowns, artiesten, steltlopers, grote dierfiguren en iedereen die mee wil lopen. De laatste Meppeldag staat in het teken van Mode & Lifestyle: dan presenteren winkels hun assortiment, onder meer met catwalkshows en is er een Staphorster modeshow. Kinderen kunnen hun spulletjes slijten op de kinderrommelmarkt in de Prinsenbuurt, maar in verband met de veiligheid op een andere locatie. Het Kerkplein is iedere Meppeldag het decor van het Pleinenfestival, met een muzikaal programma. De laatste dag wordt afgesloten met de jaarlijkse Meppeldag Optocht, met versierde praal- en reclamewagens en muziekkorpsen.

Lees ook:Meppeldagen 2017: vanaf donderdag 20 juli
Lees ook:Meppeldagen 2013
Lees ook:Donderdag 21 juli: start 58e Meppeldagen
Lees ook:Meppeldagen 2010
Lees ook:Meppeldagen 2014: al 55 jaar

1 Reacties // Reageer

One thought on “Meppeldagen 2012

  1. anneke

    geloof er niks van

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>