Meppeldagen 2010

Donderdag 15 juli 2010 vond de eerste Meppeldag plaats uit een serie van zes, tot en met  19 augustus (2013: klik hier). Ook in deze 51e editie allerlei activiteiten van winkeliers, verzamelmarkt, muziekoptredens en  vertier. Iedere dag heeft een eigen thema: op 22 juli Hollywood en op 29 juli de Duitse dag, met  Kinderkarten voor kids tot vijf jaar. Op 4 augustus is Straattheaterdag, al 21 zomers een hit, met een scala aan binnen –en buitenlandse artiesten. Op 12 augustus is  de Amsterdamse dag ‘Mokum in Meppel’, ook al jaren een begrip.

De laatste Meppeldag op 19 augustus is de Dag van de Lach. Dat thema stond vorig jaar voor het eerst op het programma en was voor herhaling vatbaar, met een clownparade met profclowns en verklede kinderen en clownacts in de binnenstad. Kinderen van 7 tot en met 12 jaar kunnen alle donderdagen hun spulletjes zien te slijten op de kinderrommelmarkt in en rond de Prinsenbuurt. Het Kerkplein is iedere Meppeldag het decor van het Pleinenfestival, met een wisselende programmering. Zo komen op 22 juli leden van Di-rect en op de laatste Meppeldag de Dikdakkers. Iedere donderdag begint om 19.00 uur een Grachtenconcert, ook met een wisselend programma (zie website). Op de laatste Meppeldag niet, want de laatste donderdag wordt altijd afgesloten met een optocht door de binnenstad met versierde reclame –en praalwagens.

Lees ook:Meppeldagen 2012
Lees ook:Meppeldagen 2017: vanaf donderdag 20 juli
Lees ook:Meppeldagen 2014: al 55 jaar
Lees ook:Meppeldagen 2013
Lees ook:Donderdag 21 juli: start 58e Meppeldagen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>