Meppeldagen 2017: vanaf donderdag 20 juli

Donderdag 20 juli start de 59e editie van de Meppeldagen. Tot en met 24 augustus is Meppel zes donderdagen op rij het decor van een toeristisch evenement, dat in 2006 werd uitgekozen tot ‘Beste Regio-evenement’. Iedere Meppeldag heeft een eigen thema, met activiteiten van winkeliers, markten, muziekoptredens, cultuur en vertier. De eerste Meppeldag staat in het teken dan dansen: op de een na laatste dag van het schooljaar doen alle kinderen va nde basisscholen in Meppel mee: ‘Let’s Dance‘.

De tweede Meppeldag, 27 juli, wordt de binnenstad bevolkt door straatorkesten. De derde Meppeldag, 3 augustus, staat in het teken van artiesten van eigen bodem: ‘Helemaal Hollands’.  De vierde Meppeldag, 10 augustus,  is de Rabobank Straattheaterdag, ‘een aaneenschakelijng van hilarische voorstellingen en spectaculaire acts’. Op de vijfde Meppeldag, 17 augustus,  zijn alle Jordanese evergreens te horen tijdens het volksfeest Mokum in Meppel. De slotdag, 24 augustus, is de Dag van de Lach, met circus en variété. De zes donderdagavonden staan op drie pleinen (de Wheem, Kerkplein en Groenmarkt) enorme podia voor het Pleinenfestival, met live bands en dj’s, alles in de open lucht en gratis.

Lees ook:Donderdag 21 juli: start 58e Meppeldagen
Lees ook:Meppeldagen 2014: al 55 jaar
Lees ook:Meppeldagen 2010
Lees ook:Meppeldagen 2013
Lees ook:Meppeldagen 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>