De Oranjes vieren Koningsdag 2018 in de stad Groningen

De Oranjes vieren Koningsdag 2018 in de stad Groningen. Dat hebben de Rijksvoorlichtingsdienst en de gemeente Groningen bekendgemaakt. De laatste keer dat de Koninklijke familie er voor het laatst Koninginnedag vierde, was in 2004, toen in Warffum en Groningen stad. De Groningse burgemeester is in zijn nopjes. Hij weet nog niet hoe de dag eruit zal zien.

Het wordt 27 april 2018 de vijfde Koningsdag van Willem-Alexander en de eerste die hij in het noorden van het land viert. Hij viert de dag op zijn eigen verjaardag, anders dan zijn moeder: zij is op 31 januari jarig, vierde dat met de bevolking op 30 april, de verjaardag van haar moeder Juliana. Op dinsdagochtend 28 mei 2013 begonnen de nieuwe koning en koningin hun reeks bezoeken aan de twaalf provincies in Groningen na de troonswisseling op 30 april. . De stad moest het toen met  een bezoek van een uurtje doen: ontvangst op het Provinciehuis en een wandeling over het Martini-kerkhof en de Grote Markt.

Lees ook:Koningin viert Koninginnedag in Apeldoorn
Lees ook:Koningin Beatrix wordt 75 jaar
Lees ook:Defilé terug op Koninginnedag 2009
Lees ook:Lampionnenoptochten op verjaardag koningin
Lees ook:Zwolle maakt programma Koningsdag 27 april bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>