Zwolle maakt programma Koningsdag 27 april bekend

Op Koningsdag, woensdag 27 april, viert koning Willem-Alexander zijn verjaardag in Zwolle. Maandagmiddag maken de gemeente Zwolle en de provincie Overijssel het programma bekend tijdens een persconferentie in filmtheater Het Fraterhuis. Het feest wordt in de binnenstad gevierd, speelt zich geheel buiten af, is ontdaan van oubolligheden als koekhappen en wordt compacter dan vorig jaar in Dordrecht.

Zie ook: Koningsspelen op vrijdag 22 april

Daar duurde de tv-registratie vier uur, tot ongenoegen van de NOS: veel kijkers zouden hebben afgehaakt omdat de registratie langdradig was. Zwolle presenteert zich op haar Koningsdag-website als ‘dynamische Hanzestad met een historische binnenstad, culturele parels en gezellige evenementen.’ Er komt een ‘grande parade’, dat de koning introduceerde als verwijzing naar het jaarlijkse defilé van zijn grootmoeder, koningin Juliana. In de parade presenteren de vier windstreken van de provincie Overijssel zich op de Grote Markt. Ook maakt het gezelschap een vaartochtje over de Thorbeckegracht. Het is nog de vraag of de tweede dochter, de tienjarige prinses Alexia, van de partij kan zijn, die tijdens een skivakantie in Lech haar been brak.

Lees ook:Koningsdag vanaf 2015 in een nieuwe jas
Lees ook:‘Lang Leve de Club’ – viering 200 jaar Koninkrijk in Zwolle
Lees ook:Defilé terug op Koninginnedag 2009
Lees ook:Koning, koningin en prinses Beatrix bij Koningsdagconcert in Dordrecht
Lees ook:Zomercarnaval Rotterdam 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>