Bloemencorso – sluitstuk van Volksfeest Eelde

Drenthe-PositionZaterdag 6 en zondag 7 september is het Drentse Eelde voor de 57e keer het decor van Bloemencorso Eelde (2015: klik hier). Het vormt het sluitstuk van de jaarlijkse feestweek van Eelde. De wagens worden niet alleen opgesierd met bloemen: theater, figuranten en muziek spelen een grote rol. Motto dit jaar is ‘A Colorful World’. Nadat dweilorkesten het publiek hebben opgewarmd, begint het corso zaterdag om 14.30 uur, met corsowagens, de reclamekaravaan en marchingbands.

Op het festivalterrein begint zowel zaterdag als zondag om 12.00 uur het Europees Kampioenschap Klompen maken, in samenwerking met het Klompenmuseum Eelde. Op de Corsokidzzplace is beide middagen kindervertier. In de Beethoventent vinden de prijsuitreiking en muzikale optredens plaats. Vanaf de vijver wordt de avond om 22.15 uur afgesloten met vuurwerk. Zondag begint de tweede ronde van het corso om 14.00 uur. Vanaf 16.00 uur is er opnieuw muzikaal vertier in de Beethoventent. Tickets voor tribuneplaatsen kosten zaterdag 9 euro en zondag 7 euro, te koop bij de tribune. In 1955 werd in het dorpshuis in Paterswolde de traditionele Floraliatentoonstelling gehouden, twee jaar daarna het eerste bloemencorso.

Lees ook:Bloemencorso Eelde 2012
Lees ook:Bloemencorso Eelde
Lees ook:Bloemencorso Eelde: zaterdag 3 en zondag 4 september
Lees ook:Bloemencorso Eelde ‘mooiste van Europa’
Lees ook:Bloemencorso en feestweek Eelde

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bloemencorso – sluitstuk van Volksfeest Eelde

  1. Wies

    Het bloemencorso van Eelde is een spannende wedstrijd waarbij vijftien corsowijken strijden om de eer.
    Iedere wijk bouwt zijn eigen praalwagen, versierd met dahlia’s.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>